Siostra Samuella, honoratka, gotuje w Dworku św. Antoniego w Olsztynie k. Częstochowy. Jest to dom rekolekcyjno-wypoczynkowy, przepięknie położony na szlaku Orlich Gniazd. Można tu przyjechać na rekolekcje, kilkudniowy wypoczynek lub wpaść tylko na niedzielny obiad. Siostry serdecznie zapraszają.
Składniki:
kawałek kalafiora, pomidor, 2 jajka, pęczek rzodkiewek, ½ puszki kukurydzy, liście sałaty, szczypiorek, koperek, jogurt naturalny, majonez, sól, curry
Wykonanie:
Kalafiora ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem cukru, podzielić na różyczki. Sałatę porwać na kawałki. Pomidora sparzyć, obrać ze skóry, podzielić na ósemki. Rzodkiewki pokroić w plasterki. Dodać kukurydzę, posiekany koperek i szczypiorek. Przygotować sos: jogurt zmieszać z majonezem, dodać sól i ½ łyżeczki curry. Polać sałatkę bezpośrednio przed podaniem.
Zebrała Jolanta Marszałek
Pomóż w rozwoju naszego portalu